12 Ocak 2015 Pazartesi

Ergenlik Sivilcesi

Siz değerli okurlar için hazırladığım makalede ergenlik sivilcesini inceledim.Ergenlik sivilcesi nedir , ne zaman çıkar , neden çıkar , tedavisi gibi konulara değindim. Öncelikle şunu belirtmek isterim ergenlik sivilcesi kronik bir cilt problemi değildir , vücudumuzun hormonal değişimlerinden kaynaklanan bir cilt problemidir. Ergenlik sivilcesi kontrol altında tutulmalıdır. Tedavisi gerçekleştirilmeyen her sivilce gibi ergenlik sivilcesi de ileri de problem çıkartabilir.Bu noktada çıkan ergenlik sivilcelerimize çözüm bulmalıyız.İyi okumalar dilerim.

Ergenlik Sivilcesi


Ergenlik yıllarında çocukların hassas olmasından kaynaklı olarak sivilceler ile ilgili çok fazla şikayet edilmektedir. En başta cildin çok kötü görünüyor olması buna bağlı olarak kişinin özgüvenini düşürmekte ve acil olarak müdahale isteği uyandırmaktadır.


Ergenlik Sivilcesinde 
Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu noktada yapılması gereken en önemli şeylerden birisi ise dikkatli olmak ve hata yapmamak üzerinedir. Bazı gençler sırf sivilcelerden kurtulabilmek adına çok farklı yöntemlere başvurabilmekte ve bu doğrultuda sivilceyi sıkmak, kazımak hatta yakmaya çalışmak gibi zararlı ve iz bırakabilecek hatalar yapabilmektedirler.




SİVİLCE İZLERİNİN TEDAVİ YÖNTEMLERİ 
HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bununla beraber çeşitli krem ve ilaç adı altında satılan ürünlerinde bilinçsiz kullanımı, en az kaba yöntemlerle sivilceden kurtulmaya çalışmak kadar hatalı bir davranıştır.

Rahatlıkla birçok yerde satılan bu ürünlerin sivilcelerden kurtulmanızı sağlıyor olması tamamen yalan olabileceği gibi cildinizde bir takım yeni sorunların oluşmasına da destek sağlamaktadır. Sizler de bu noktada dikkatli olmalı ve elinizden geldiğince bitkisel ürünlere yönelmelisinizdir.


ergenlikte çıkan sivilce
Ergenlik Sivilceleri Yaşlarda Çıkar ?

Ergenlik sivilceleri, kızlarda ve erkeklerde genel olarak 20 li yaşlara kadar seyreden süreçte deride görülen kızarıklık, kabarıklık ve yağ birikimi olarak adlandırılabilir. Kızlarda ve erkeklerde net bir yaş aralığı belirtilemese de çoğunluk olarak kızlarda daha erken başlayıp daha erken sonlanmakta ve yaş aralığı da 9-13 yaşlarının başlangıcı olarak kabul edilmektedir.

Bu dönem hem hormonların farklılaşması ve yopğunlaşması hem de vücut yağlarının artmasına istinaden ortaya çıkmakta ve deri üzerinde gözle görülebilecek kadar büyüklükte vücut tepkisi olarak gözlemlenmektedir. Ancak bilinmelidir ki net bir hastalık olarak kabul edilmeyen ergenlik sivilceleri, gelişme çağının son bulması ile birlikte azalmakta ve yok olmaktadır.

Nadir vakalarda ise; gelişme çağının devamında da süregelen sivilce , tıbbi tedavisi olan ve bazı kimyasal bileşenler ile üretilmiş ilaçlar ile çözümlenebilen bir hastalıktır. Tek dikkat edilmesi gereken ise; kendiliğinden geçebilecek düzeyde olan sivilcelerin gerek elle gerekse de farklı materyaller ile sıkılmak sureti ile yok edilmeye çalışılmamasıdır. Çünkü bu işlem sivilcenin kalıcılık ihtimalinin yanı sıra deride iz bırakmasına da neden olabilmektedir.

İnternet, bu bakımdan kullanabileceğiniz çok önemli bir mecradır. Burada birbirinden farklı faydalı cilt maskeleri bulunmaktadır. Özellikle de cilt maskesi açısından karşınıza çıkacak çok fazla seçenekten istediğiniz bir tanesini rahatlıkla seçip evinizde uygulayabilirsiniz. Ev içerisindeki malzemeleri değerlendirmek adına da büyük fırsat olan bitkisel malzemelerin tariflerini rahatlıkla bulabiliyor olmanız da kuşkusuz ayrı bir şanstır.

Yazımızın sonuna gelireken sivilce detavi yöntemleri ve bitkisel uygulamarla sivilce tedavisi hakkında detaylı yazımızın için "sivilceye iyi gelen bitkisel yağlar " başlığını tıklamanız yeterli olacaktır. İyi okumalar.

SİVİLCE TEDAVİNDE BİTKİSEL YAĞLAR
YAZIMIZ İÇİN TIKLAYINIZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder