8 Mayıs 2015 Cuma

Sivilce Nasıl Geçer

Siz değerli okurlarım için hazırladığım makale de sivilce nasıl geçer konusu üzerine eğildim. Sivilce nedir , nasıl oluş , nasıl tedavi edilir , sivilce izi nedir , tedavi yöntemleri nelerdir sorularıyla desteklediğim makalemi siz değerli okurlarıma sunuyorum. Şunu belirtmeliyim ki sivilce tedavisinin oldukça farklı yollar ve yöntemleri vardır. Fakat bana göre en etkili , sağlıklı , evde uygulanabilen yöntem sivilce tedavisinden , sivilce geçirmede en değerli yöntemdir. Bunu gözeterek hazırladığım makalemi umarım akıcı ve bilgilendirici olmuştur. İyi okumalar dilerim.

Sivilce Oluşumu



Cilt sorunları denilince akla ilk olarak sivilce ( akne ) ve benzeri sorunlar gelir. Özellikle alın bölgesinde oluşan sivilceler kötü bir görüntüye neden olmaktadır. Alındaki Sivilceler Genellikle Stres ve Hormonlara bağlı sebeplerden  çıkar. Alın bölgesinde sivilce çıkmasına gözeneklerin kapanması ve tüketilen gıdalarda sebep olmaktadır. Özellikle yağlı yiyecekler ve aşırı kilo vucudun her yerinde sivilceye sebep olmaktadır.




Sivilce (akne) yağ bezlerinin birçok hastalığından biridir.  Ergen insanlar da veya ileri yaşlardaki insanlarda bazı özel durumlardan (psikolojik sosyolojik vb.)  dolayı hormonsal değişimler oluşur. Bu değişim esnasın da yağ bezleri normalden çok çalışır ve yağ salgılar. Bu yağların deriye geçişine olanak sağlayan kanal yoğunlaşıp tıkandığında sivilce meydana gelir.

Bununla beraber, sivilcelerinizi sıkmak sivilcenin dağılmasını kolaylaştıracağı gibi aynı zamanda da leke kalmasına sebep olacaktır. O bölgeye elle temas halinde dahi mikrobun başka bir bölgeye yani sivilce olmayan bölgeye bulaşması çok hızlı bir şekilde gerçekleşir.



sivilce tedavisi nasıl gerçekleşirEvde Sivilce Tedavisi


Evinizde bulunan birçok malzeme aracılığı ile kendi cilt maskenizi yapabileceğiniz gibi bu maskelerden bazılarını uzun süre saklayabilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Genelde cilt maskeleri günlük ya da haftalık olabildiği gibi etkisine göre bu süre değişiklik gösterebilmektedir. Sivilcelerden kurtulmak için sivilce maskesi yapmanın yanı sıra temiz bir kişisel bakım da şarttır. Yüzünüzü düzenli olarak yıkamanız ve güneşin altında fazla kalmamanız bunun için önemli bir uyarıdır. Aksi durumda karşınıza birçok sorun çıkabileceği gibi sivilceler de sizi sıkıntıya sokacaktır.

Evde sivilceler için yapabileceğiniz bir tonik tarifi

  • 50 ml kolonya
  • 20 ml elma sirkesi
  • 5 adet aspirin (eğer salisilik asit bulursanız daha etkili olur)
  • varsa 5 damla çay ağacı yağı

Bu maddeleri boş bir kolonya ambalajında karıştırın kullanmadan önce çalkalayın sivilce toniğiniz hazır. Hazırladığınız toniği 3 günde bitr sivilcelerin olduğu bölgeğe haifi hareketlerle sürülerek 10 dakika beklemesi süresi olarak uygulayınız. Ardından mümkün mertebe damacana su yada kireç oranı düşük su ile yıkayarak sivilceler geçene kadar bu yöntemi uygulayınız.


Sivilce  İzi  Nasıl Geçer


Tedavi yöntemleri açısından bir çok başlıkta ele alınabilcek sivilce izi tedavi uygulamalarını, kısa sıralamak gerekirse;  Dermabrazyon uyulaması ile cildin üst kısmının mekanik olarak aşındırılması , Dermal Dolgu işlemi ile özellikle çukurların doldurularak ciltle eşitlenmesi, Doku nakli ile küçük çaplı cerrahi işlemler ve Doku kaybından dolayı oluşmuş atrofik skarların tedavisinde kullanılan, yumuşak Doku Arttırımı işlemleri olarak klinik başlıklarda sıralanabilir.

Klinik uygulamar olarak bu işlemlerin her birinin zamansal ve maddi açıdan handikapları olmakla beraber, ciltte kalıcı başka izlere sebeb olabilmeleri ve kişiden kişiye değişen doku farklılıklarından kaynaklı sonuçları istenen kalite olmama ihimalide azımsanmayacak boyuttadır.

Bu yöntemlerin dışında bitkisel kür ve peeling yöntemleride tedavi metotdları arasında sayılırken çogu zaman bu uygulamalarında, sadece sivilcenin yarattığı tahribatı haifletmek amaçlı bitkisel terapi etkisine sahip olması ve kesin çözüm için yeterli olmaması uygulama amacına yetersiz kalmaktadır.

Ancak bu yöntemlerin dışında , son dönem artan vakalarla beraber bilinirliğide giderek artan Kimyasal peeling uygulamarı, dikkatleri çekmektedir. Hem kişinin kendi başına yapabileceği basitlikte hemde cildin ve sivilcenin yapısına bağlı olarak derecelendirilebilen TCA – Kimyasal Asit Peeling yöntemleri, zamansal ve maddi olarak sunduğu olanaklarla giderek artan bir rağbet görmektedirler.

Yazımın sonuna gelirken yüzde sivilce nasıl geçer , sivilceler nasıl geçer , sivilce tedavisi nasıl gerçekleştirilir sorularına toptan evde sivilce tedavisi başlığıyla cevap vermiş olduk. Ayrıca sivilce izleri nasıl geçer , sivilce lekeleri nasıl geçer , yüzde ki sivilce lekeleri nasıl geçer sorularına da sivilce izi kesin tedavisi başlığıyla cevap vermiş oluyoruz. Yazım hakkında soru görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmında bekliyorum.

Konumuzla alakalı olarak " Sivilce İzerinden Kurtulun " başlıklı yazımızında dikkatinizi çekeceğinizi düşünerek okumanızı tavsiye ediyor, iyi okumalar dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder