23 Ağustos 2014 Cumartesi

Sivilce Maskesi

Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalemi sivilce maskesi üzerine hazırladım. Sivilce problemi bir cilt problemidir. Yani kısaca söylemek gerekirse sivilce bir cilt hastalığı , cilt problemidir. Bu cilt problemi olan sivilcenin çözümü nedir , nasıl geçirilir, kesin çözüm , bitkisel tedavisi , doğal maske başlıklarını inceledim. Şimdiden siz değerli okurlarıma iyi okumalar dilerim.

Sivilce Maskesi


Ergenlik yıllarının yanı sıra ileri ki yaşlarda da ortaya çıkan sivilce sorunu baktığımız zaman çoğu kişinin moralini ciddi anlamda bozmaktadır. Hal böyle olunca da genel olarak birçok kişinin bu dertten yana şikayetçi olduğu göze çarpmaktadır. Elbette bu şikayet sonucunda bazı çözüm arayışları da kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

Genel olarak bitkisel çözümler, sivilceler için en iyi çözüm yöntemlerinden birisidir. Birçok sivilce maskesi sayesinde rahatlıkla bu kötü görüntüden kurtulmanız mümkün olacaktır. Özellikle de doğamızda bulunan birçok ürünün rahatlıkla cilt bakımında kullanılabiliyor olması bu bakımdan bir şans olarak nitelendirilebilir. İnternet üzerinden de yaptığınız araştırmalar sonucunda rahatlıkla bu konu ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz. 


sivilceli ciltlere maskeEvde Sivilce Maskesi Yapımı


Farklı doğal bitkiler ile ne tür maskeler yapıldığı ile ilgili bilgilere bu sayede ulaşmanız mümkündür. Aynı zamanda kimyasal ürünler ile uygulayacağınız yöntemler cildiniz açısından bazı problemler doğurabilir. Bu nedenle konu hakkında dikkatli olmanızda fayda vardır. Cildinizi eskisinden daha iyi bir hale getirecekken bu tür yöntemlere girişmeniz eski sağlığınızı dahi kaybetmenize neden olabilir.

Sivilce maskesi için kullanacağınız malzemeler 

  • b3 vitamini niacinamid, 
  • b5 vitamini d panthenol, 
  • biyo sülfür (suda çözünen kükürt), 
  • çinko oksit, 
  • çay ağacı yağı 

bu maddelerden yarım çay kaşığı oranında alıp blendırdan geçirilmiş salatalıkla karıştırıp cildinize maske yapabilirsiniz.


sivilcelere doğal maskelerDoğal Sivilce Maskesi

Ev yapımı sivilce maskelerinden popüler olan limonlu sivilce maskesini hazırlamak için sadece iki malzemeye gerek duymaktayız.

Gerekli Malzemeler
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
Nasıl Yapılır?

3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu ve 2 yemek kaşığı balı aynı karıştırma kabına koyun ve güzelce karıştırın. Dilerseniz bu karışımı doğrudan sivilcelerinizin olduğu bölgeye uygulayın dilerseniz karışımı ocakta kısık ateşte bir süre kaynatıp soğuttuktan sonra uygulayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder