1 Ekim 2017 Pazar

Sivilceye Elma Sirkesi

sivilceye elma sirkesi uygulaması
Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalede sivilcelere elma sirkesi konusunu inceledim. Elma sirkesi nedir , nasıl yapılır , sivilceye faydaları nelerdir , sivilce lekelerine etkisi nedir gibi sorularla destekledim makalemi.  Elma sirkesi sivilceli ciltler için etkili midir dediğinizi duyar gibiyim bu soruya ayrıntılı cevap aradım. Ayrıca elma sirkesinin nasıl hazırladığını da ayrıntılı biçimde inceledim. İyi okumalar dilerim.


Sivilceler İçin Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?



 Elma sirkesi geçmişten günümüze sevilerek tüketilen gıdalar arasındadır.Özellikle sindirim üzerine bir çok faydalı etkisi ile sağlık açısından önemli etkileri bulunmaktadır.Yapılan araştırmalar sonucu cildimiz üzerinde de bir çok olumlu etkisi bulunmaktadır.Özellikle sivilceli ciltler için kullanılabilecek etkili gıdaların başında yer alır. Şimdi elma sirkesinden kısaca değinelim.




Elma Sirkesi Nedir? Nasıl Yapılır?



Elma sirkesi; elma suyunun sıkılması ile bakteri ve mantarlar yardımıyla bekletildikten sonra ortaya çıkan fermente bir üründür.Genellikle salatalarda kullanılan elma sirkesi günümüzde pek çok farklı sağlık alanlarında kullanılır.Çünkü elma sirkesinde ki probiyotik bakteriyel sağlık açısından ciddi önemli faydaları bulunmaktadır.Bu konuya bir başka yazımızda uzun uzun değineceğiz.Şimdi elma sirkesinin sivilceler üzerindeki faydalı etkileri göz atalım:




Sivilceler İçin Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Besin maddesi olarak tüketilen elma sirkesi aynı zamanda kozmetik amaçlar için de tüketilmektedir. Kozmetik amaçlı tüketim için elma sirkesi ,  özellikle doğal ve ev yapımı  kullanmanın faydalı olacağını vurgulamalıyız. Ancak ortalama 1 ay zaman gerektiren evde elma sirkesi yapma fırsatınız yoksa bu durumda organik elma sirkesi tedarik ederek sivilce tedavisi için kullanmanızı öneriyoruz.


Elma Sirkesi Sivilce Lekelerini Uzaklaştırır



Elma sirkesinin en önemli özelliğinden biri antiviral ve antimikrobiyal etkisidir.Bu etkisi ve asidik yapısı sayesinde cilt üzerinde oluşan sivilce lekelerini uzaklaştırır.Aynı zamanda güneş yanıklarından oluşan cilt lekelerinin uzaklaştırılmasında da kullanılabilir.







sivilcelere elma sirkesi uygulayın
Elma Sirkesi Sivilce Oluşumunu Engeller



Asidik yapısı sayesinde cilt üzerinde ve cilt tabakasının altında biriken mikroorganizmaların uzaklaşmasına yardımcı olarak sivilcelerin oluşumunu kökten engelleyebilirsiniz.Özellikle bakterilerin cilt içinde çoğalmasını engeller.Bu sayede sivilceler ortaya çıkmadan oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.




Elma Sirkesi Ciltte Biriken Yağı Temizler



Elma sirkesinde bulunan alfa hidrosil asit sayesinde cilt ve yüz üzerinde yağ birikimini önleyen etkiye sahiptir.Bu asit yağları parçalar ve cilt üzerine çıkmasını kolaylaştırır.Sonrasında ise tekrar yüzde yağ birikmesine engel olur.Bu sayede yağ açısından temizlenen cilt sivilcelerden daha korunmuş bir hale gelecektir.




Elma Sirkesi  Akne Oluşumunu Engeller



Cilt üzerinde ölü derilerin birikmesi, yabancı ve zararlı maddelerin birikmesi ilerleyen sürelerde akne oluşumuna sebep olmaktadır.Sivilceler gibi akneler de cilt üzerinde kötü görünüme sebep olmaktadır.Elma sirkesi sayesinde aknelerden de kolayca kurtulabilirsiniz



Elma Sirkesi Kızarıklıkları Önler


Sivilce öncesi ve sonrası meydana gelen kızarıklıkları elma sirkesi ile önleyebilirsiniz. Antiseptik özelliği sayesinde kısa sürede cilt üzerinde kızarıklıkların önlenmesinde yardımcı olmaktadır.Şimdi elma sirkesinin kullanımı hakkında bilgi vereceğiz.Çünkü asidik yapısı sebebiyle bilinçsizce kullanım cildinizde ufak tahrişlere sebep olabilir.Bu yüzden tarifi dikkatlice okumanızı ve dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.




Sivilceler İçin Elma Sirkesi Tarifi Nasıl Hazırlanır ve Uygulanır?



Elma sirkesi konusunda bir çok farklı tarif bulunmaktadır.Öncelikle dikkat edilmesi gereken elma sirkesinin seyreltilmesidir.Asidik özelliğinin belli oranda azaltmak için 1 fincan elma sirkesi ve 1 fincan suyun aynı oranda karıştırıp cilt üzerinde bir pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.


Bu tarifle birlikte su yerine maden suyunu da kullanabilirsiniz.Çünkü maden suyu da cilt üzerinde olumlu etkileri vardır.Hem elma sirkesi hem de maden suyu sayesinde sivilceler için etkili bir tedavi göreceksiniz.



Son olarak diğer bir tarif bal ve elma sirkesini de karıştırıp cildinize sürebilirsiniz.Birer kaşık bal ve elma suyunu karıştırıp yoğunlaşan bu sıvıyı pamuk yardımıyla cildinize uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. Balın cilt üzerinde parlatıcı etkisi antiseptik etkisi ve elma sirkesi ile hem sivilcelerden kurtulacak hem de parlak bir cilde sahip olacaksınız.


Yazımın sonuna gelirken dikkatimi çeken bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum. Sivilce problemi yaşayan illere baktığımda gördüğüm iller sırasıyla Erzincan , Malatya , Kırıkkale , Edirne , Sivas gelirken bu probleme çözüm arayan illerin başında Konya ve Diyarbakır gelmektedir. Fakat ayrıca garip olan bir şey var o da sivilce tedavisinde sirke kullanan iller Ankara , İstanbul ve İzmir ile sınırlı. Şunu demek istiyorum sivilce gibi bir cilt probleminin tedavisini doğal yollarla ve evde yapabileceğimiz uygulamalarla geçirmenin yolunu arayanlar büyük şehirler iken İç ve Doğu Anadolu'da bu eğilim düşmektedir. Halbuki sivilce gibi bir cilt problemine en sağlıklı ve etkili tedavi evde gerçekleştirilecek çözümlerdir. Sağlıklı günler dilerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder