5 Ekim 2017 Perşembe

Sivilceye Aloe Vera


Merhaba sevgili okurlarımız.Sivilceler günlük hayatta bizleri rahatsız sağlık sorunlarından biridir.Özellikle ergenlik yaşlarında çoğalan ve ilerleyen yaşlarda beslenme şartları, çevre şartları gibi şartlara göre meydana çıkabilen bir sorundur.Genel olarak yağlı beslenme, kirli hava gibi sebepler sivilceleri daha çok çıkmasına sebep olur.Bu konuda çeşitli kremler bulunmaktadır.Kimyasal etkilerinden dolayı bu kremlerin yan etkileri vardır.Bu yazımızda yan etkisi bulunmayan Aloe Vera nın cilt üzerindeki sivilceleri yok etmek için etkilerinden bahsedeceğiz.Öncelikle Aloe Vera hakkında kısaca bilgi verelim.

Sivilceler İçin Aloe Vera Etkileri Nelerdir Nasıl ve Kullanılır






Aloe vera aslında bir bitkidir.Aloe vera bitkisi 60-70 cm kadar uzayabilmektedir. Bazı türlerinin çiçek açtığı bilinirken bazılarının yalnızca yeşil kaldığı görülmektedir. Sağlık alanında kullanılan bitki pek çok hastalığın tedavisi için ümit vaat etmektedir. Bilhassa cilt sorunları aloe vera bitkisinin mucizevi etkisiyle kısa sürede çözüm getirecektir.Bu yeşil bitkinin bazı işlemler sonrasında yağının çıkarılması ve krem haline gelmesiyle aloe vera kremleri adını alır ve cildinize kullanılacak bir kıvama gelir.



Aloe Vera nın Sivilce Üzerinde Etkileri Nelerdir?

Aloe veranın sivilce oluşması noktasında ki etkisini incelerken gördüm ki ; aloe vera sadece sivilce oluşmasının önüne geçmez aynı zamanda doku hasarını önler , yaşlanma karşıtıdır , cildi besler ve daha sayamadığım bir sürü etkisi vardır. Ben de yazımı oluştururken sadece sivilce konusunda değil tüm cilt etkilerini incelemeyi daha doğru buldum.

Aloe Vera Doku Hasarını Önler


Vitamin ve mineral açısından zengin olan aloe vera cilt üzerinde doku hasarını önleyen etkisi vardır.Ciltte doku hasarı sivilce oluşumuna sebep olan bir etkendir.Çünkü doku hasarı sebebiyle cilt mikro organizmalar ve bakterilere karşı savunmasız hale gelmektedir.Dolasıyla savunmasız bir cilt ise sivilce oluşumuna açıktır.aloe vera  sayesinde bu doku hasarlarını önleyebilirsiniz. Aloe vera; şişmiş cildi yatıştırır, iyileşme sürecini hızlandırır ve hasarlı dokuları yenileyici bir yapıya sahiptir.



Aloe Vera Yaşlanmaları Önler


Aloe vera’nın cilt üzerindeki olumlu etkilerine biri, cildi sıkılaştırmasının yanında   ek olarak ayrıca yaşlanmayı önleyici de bir etkisi bulunmaktadır. Aloe vera içerisindeki jel ciltte masaj yapılarak yedirilirse ciltteki yaşlanmayı önleyici etkisi anlaşılacaktır. Özellikle bu konuda hassas olan bayanlar için oldukça idealdir. Aloe vera jel sadece kırışıklıklar için değil, derideki çatlaklar ve cilt hastalıkları için de idealdir.


Aloe Vera Sivilce Oluşumunu Engeller


Sivilceler doğada bulunan ve bolca antienflamatuar veya anti bakteriyel özelliklere sahip şifalı bitkilerle ile tedavi edilebilir. Sivilce geçtikten sonra yüzde inatçı izler, sivilce lekeleri ve çukurlar kalabilir. Bu hoş olamayan görüntüyü yok etmek için çeşitli lazer tedavileri ve kozmetik ürünler olsa da en sağlıklı çözüm sivilce lekelerine karşı bitkisel çözümlerdir. Doğal tedavi imkânları ile sivilce izlerinin oluşumunu engellemek için bir takım önlemler alabilirsiniz.Bu konuda en iyi alternatif aloe vera olarak görülmektedir.Çünkü anti bakteritel, anti septik etkisi sayesinde bakterilerin çoğalmasını engelleyerek sivilceleri de engeller.



Aloe Vera Cildi Besler


Aloe vere' da bulunan besin maddeleri, vitamin,mineral ve antioksidanlar cilt için iyi bir besin kaynağıdır.Doğal olarak cildin ihtiyaç duyduğu hemen hemen bütün besin maddeleri sayesinde, cildin eksiklerini karşılayarak daha sağlıklı kalmasını ve sivilceler için uygun ortam oluşmasını engeller.Çünkü besin maddeleri açısından fakir bir cilt savunmasız bir kaleye benzer.Bu da sivilce ve siyah noktalara açık bir cilt demektir.

sivilce oluşumuna engel aloe vera

Sivilceler İçin Aloe Vera Maskesi Nasıl Yapılır ve Kullanılır?





  • 1 kaşık aloe vera jeli
  • 1 kaşık bal


Aloe vera jelini kendiniz yapmak en güzeli olacaktır ancak zor olacağından aktarlarda yaklaşık%98 saflıkta aloe vera jelini temiz edebilirsiniz.Bunu 1 kaşık bal ile karıştırarak jel haline getirin ve önceden tıkadığınız temiz cildinize uygulayın. 15 - 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın.Bu maskeye ek olarak rendelenmiş salatalık, limon, veya deniz yosunu katabilirsiniz.Bu şekilde faydalı etkileri daha iyi ortaya çıkacaktır.Haftada 3 veya 4 kez uygulayabilirsiniz.Fazla kullanımı da tavsiye edilmemektedir.Olası bir kızarıklık ve yan etki durumunda doktora danışmanızı öneriyoruz. 


Yazımızın sonuna gelirken karşılaştığım garip bir durumu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Sivilce problemi yaşayan illerimiz Konya , Diyarbakır , İzmir , Ankara , İstanbul iken sivilce problemine çözüm olarak Aloe Vera sadece İstanbul'da tercih ediliyor. Buna dikkat edilmeli , sivilce tedavisinde ve sivilceye karşı doğal ve etkili çözümler tercih edilmelidir. Bu nokta da yazımı sonlandırırken yinelemek istiyorum sivilcelere karşı aloe vera kullanılmalı.Soru , görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmına bırakırsanız hızlıca cevaplar alacaksınız. Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder