6 Ekim 2017 Cuma

Sivilceye Zeytin Yağı

sivilcelerinize zeytinyağı uygulayın
Siz değerli okurlarım için hazırladığım yazımda zeytinyağının sivilceler üzerinde etkilerini inceledim. Fakat bunu incelerken fark ettim ki zeytinyağı neredeyse tüm cilt problemlerine etkili bir tedavi sunuyor. Yani neredeyse tüm cilt problemlerine zeytinyağı iyi geliyor. Ayrıca makalemi zeytinyağının faydaları nelerdir , sivilcelere etkisi nedir, sivilceleri tedavi eder mi , cilt bakımında nasıl kullanılır sorularıyla destekledim.İyi okumalar dilerim.

Zeytin Yağının Sivilceler Üzerindeki Etkileri Nelerdir?



Zeytin yağını cilde ve sivilcelere faydalrını saymakla bitiremeyiz.Zeyin yağı cildi nemlendirir ,cilde dolgunluk kazandırır ,ciltteki pürüzlerden arındırır, sivilce oluşumun

u önler ,ciltteki gözenekleri açarak cildin havalanmasını sağlar ,ciltteki kan dolaşımını hızlandırır ve daha bunu gibi birçok faydaları vardır.Ama hepinizin aklında oluşan soru zeytin yağı cilde sürülürmü, bi zararı varmıdır ?. Zeytin yağının cilde hiçbir zararı yoktur güvenle ve rahatlıkla sürebilirsiniz. Zeytin yağı nasıl sürülür? ,cilt için nasıl kullanırım? işte yöntemleri:





Zeytinyağı Cildi Nemlendirir




Zeytin yağı çok güçlü bir doğal nemlendiricidir özellikle kuru ciltler için mükemmel bir nemlendirme işi görür. Zeytin yağı aynı zamanda cildi besleyen yağ asitleri açısından oldukça zengin bir yağ türüdür. Zeytin yağı cilde derinlemesine işleyim ciltteki gözenekleri açar ve cildin nemlenme işlevini gerçekleştirir. Ayrıca zeytin yağının içinde E vitamini bulunmaktadır bu E vitamini cildin yaşlanmasınada rol oynayan serbest radikallerle savaşır ve cildin erkenden çökmesine ,yaşlanmasına engel olur.    Kullanım şekli: Zeytin yağını cezvede veya mikrodalga fırınlarında hafifçe ısıtın ısınan bu yağı cildinizde kuru olan yüz, el,ayak,topuklarınıza hafifçe masaj yaparak uygulayın. Bu nemlendirme işini günde bir kaç kez tekrarlayabilirsiniz.



Zentinyağı Sivilceleri Evde Tedavi Eder


sivilceye zeytinyağıZeytin yağının içinde antioksidan ve anti inflamatuar olmasından dolayı sivilce tedavisinde yer alan çok önemli bir yağ türüdür.Zeytin yağı anti inflamatuar özelliğine sahip olması ciltteki sivilceden sebep meydana gelen iltihabın giderilmesinde ve yayılmasını önlemede önemli rol üstlenir.     
Kullanım şekli:

  • 1 çay  kaşığı zeytin yağı 
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal 

yukarıda saydığımız malzemeleri bir kaseye koyun krem haline gelene kadar karıştırın. Krem halini alan bu karışımı sivilce olan bölgeye dilerseniz tüm yüzünüze sürebilirsiniz. Sürdüğünüz bu karışımı yarım saat bekletin. Beklettikten sonra bol su ile temizleyin. Temizlerken hafif bir şekilde ovalayın. Bu karışımı Haftada bir kere uygulayın.




Zeytinyağı Cilt Dökülmelerini Ve Ciltte ki Kızarıklığı Giderir


Cilt döküntüleri ,cilt kaşınmaları ve çiltte kızarıklık cilt hastalıklarının içerisindedir. Yüz dahil olmak üzere vücudumzun her yerinde oluşabilen bu hastalığa zeytin yağı ve balı karıştırıp uygularsanız gözle görülebilecek farklar yaratabilirsiniz. Zeytin yağının içerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde cildin kendini yenilemesine katkıda bulunur.    Kullanım şekli:eşit miktarda da zeytin yağı ve balı karıştırın ve ciltte döküntü olan noktaya masaj ederek uygulayın. 5-10 dakika bekledikten sonra yıkayın. Ayrıca zeytin yağını katı hindistan cevizi yağı ile de karıştırıp kullanabilirsiniz.





Ciltteki Ölü Hücrelerden Arınmada Etkili Çözüm : Zeytinyağı


Ölü ciltlerden arınmış bir cilde siyah nokta ,akne ve sivilce problemleri daha az karşılaşılır. Zeytin yağı ve şeker karışımı tüm ciltler için mükemmel bir arındırıcıdır.     Kullanım şekli: 1-1.5 tatlı kaşığı zeytin yağı ve 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırıp cildinize masaj ederek sürün. Sürdükten sonra bir kaç dakika boyunca cildinizi dairesel şekilde ovun. Ve ılık bir su ile durulayın. Bu arındırma işlemini haftada bir veya ikişer defa yapın.





Cilt Lekelerini Gidermede Zeytinyağı


Güneş UV ışınları,solaryumlar ve sivilce gibi edenlerden dolayı çiltte birçok lekelenme oluşur. Zeytin yağı E vitamini açısından çokça zengin olduğundan cildi nemlendirir ve yumuşatır.     Kullanım şekli:Zeytin yağını cezvede hafif bir şekilde ısıtıp cildinizde bulunan lekelere oval şekil çizerek uygulayın ve 30 dakika boyunca bekleyin. 30 dakika geçtikten sonra cildinizdeki yağı temiz bir bezle silin. İsterseniz de yağı bir gece boyunca cildinizde bırakabilirsiniz. Alternatif bir yol olarak da az miktarda bir lavanta yağını zeytin yağı ile karıştırıp leke olan bölgeye masaj yapar bir şekilde uygulayın ve 20-30 dakika boyunca bekletin. Beklediğiniz zaman geçtikten sonra ılık bir su ile temizleyin. İstediğiniz sonuçlara ulaşana kadar bu iki çözümde birini günde bir kaç defa tekrarlayın.


Yazımın sonuna gelirken doğal sivilce tedavisi noktasında gerçekleştirdiğim araştırmada zeytinyağının rolünü incelerken karşıma çıkan enteresan bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sivilce problemi yaşayan insanlar en fazla ülkemizde Konya ilindedir ve Konya'yı takip eden ilimiz İzmir sonra sırayla Bursa , Ankara , Adana gelmektedir. 

Yazım hakkında her türlü görüş , öneri ve sorularınızı yorumlar kısmına bekliyorum. Mutlaka sorulara cevap alacaksınız. Sağlıklı günler dilerim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder